________________________________________________________________________________________________________________
Kennel Ástvinur
- Isländsk fårhund / Icelandic sheepdog -
 
 
Puppies

Uppdaterad

2015 12 19

Våra hundar
 
Ástvinur
Ástvinur in english
Valpar
 
Our dogs
Om rasen
Champions
Andra djur
 
Dalmatiner
Animals
About the breed

Resultat / news

Länkar
 

Tävlingsekipage

Skicka gärna ett mail till oss!
Ulrika Bjursten Gunnarsson
Kennel Ástvinur
tel:033 244080
bjursten.g@telia.com
J-kullen
 
Född: 2010 08 04
SUCH NUCH DKUCH SV-06 SV-08
Meester Ridge Gisle Viking
SUCH NUCH C.I.B NV-09 SV-10 WW-10
Fältstigen Salka
NUCH SUCH NV-09 SV-10 WW-10 C.I.B Fältstigen Salka parades med SUCH NUCH DKUCH SV-06 SV-08 Meester Ridge Gisle Viking (den 6 juni). Valparna föddes den 4 augusti och det blev två vackra flickor.
 
Salka är en härlig tjej med mycket energi. Vi har tränat en del agility och det är något som hon älskar. Hon är vacker som en dag och har gått fantastiskt bra på utställningar. Salka är en rejäl, tik 44 cm hög och bra benstomme med dubbla sporrar bak. Detta blir Salkas första kull. Salka är ögonlyst ua och HD-röntgad med A-höfter. Hon har också genomfört SIFK:s vallanlagsbeskrivning med omdömet goda vallanlag.
 
Meester Ridge Gisle Viking är en underbar hund. Viking är HD-röntgad med A-höfter, vallanlagsbeskriven med mycket goda vallanlag och ögonlyst utan anmärkning. Han har också genomfört MH. Viking har vi följt på nära håll genom åren och vi gillar det vi har sett. En stor gosig nalle =) med ett lugnt och ballanserat temperament. Matte kör bruks och lydnad med Viking (tävlar i lydnadsklass I, apellklass spår och rallylydnad) och hans utställningsmeriter talar för sig själv. Matte Sussie har tagit den vackra bilden på Viking.
 
Vår målsättning är en kull med friska, vackra hundar både på utsidan och på insidan. Hundar med god arbetsvilja.
Inavelsgraden i denna kull är 2.3 %.
 
Det föddes tre tikvalpar, tyvärr var en liten flicka dödföd.
 
Här nedanför ser du stamtavlan för vår J-kull.

C.I.B VDHJ CH BJSG-12 Ástvinur Jóra Hrafnhetta

 

En tjej som är röd med vita tecken. Hon har just nu en svart mask och den kanske hon får behålla (Hrafnhetta betyder korphätta om man direktöversätter). Jóra har dubbla sporrar bak och på en framtass. Hon har flyttat till Tyskland till Ute och Hubert och en islandshundsfamilj. Hon kommer att bli stamtik på deras kennel Nordic Gold

 

På sin första utställning blev hon BIR-baby! Det har fortastt att gå bra för Jóra på utställning. På den Holländska islandshundsspecialen 2012 blev hon 2:a bästa tik =). Hon är också tyskjuniorchampion och tysk juniorvinnare 2012.

 

På vinnarutställningen i Amsterdam 2012 blev hon BIR med en fantastisk kritik.

 

Jóra är HD-röntgad med A1-höfter och ögonlyst utan anmärkning.

SE UCH SE JV-12 DK JV-12 NO JV-12 RLD N

Ástvinur Jórunn Kolbrá

 

Denna flicka är röd med vita tecken och hon har enkla sporrar bak. Kolbrá betyder med svarta ögonfransar. Denna flicka kommer att stanna på kennel Ástvinur.

 

Hon har ställts ut en del under 2012 och har ett BIM med cert än så länge samt dansk juniorvinnare 2012, norsk juniorvinnare 2012 och svensk juniorvinnare 2012. Under 2013 har det blivit två cert till och där med också ett svenskt utställningschampionat. Vi har också vallat med henne. =)

 

Vi tävlar rallylydnad och hon är väldigt kul att jobba med =). 2014 flyttade Kola till egen familj =) Vi önskar dem lycka till.

 

Kola är HD-röntgad med A-höfter och ögonlyst UA.

__________________________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________